We krijgen met regelmaat de vraag hoe het kan dat de magneetballetjes van onze site zo goed aan elkaar blijven zitten. Onze magneten zijn zo sterk door de toepassing van Neodymium. Kleine kans dat je weet wat voor soort stof dit eigenlijk is. Neodymium is een buigzaam en kneedbaar zilverkleurig wit metaal. Dit metaal komt eigenlijk maar heel weinig voor op aarde, vandaar dat het zo zeldzaam is om te gebruiken.  De belangrijkste toepassing van neodymium is in permanente magneten met een hoge sterkte op basis. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt in krachtige elektromotoren en generatoren, maar dus ook voor onze magneetballetjes.

Neodymium bolmagneten hebben voornamelijk een doorsnede van 3 mm of 5 mm waarmee geometrische figuren en sculturen gemaakt kunnen worden. Precies, dit houdt dus in dat je er allerlei leuke dingen mee kunt maken. Het mooie van de sterkte is dat het goed vast zal blijven zitten. Bij het gebruik van veel magneten kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een dik kartonnetje te gebruiken om het los te krijgen. 

Bij Alpha Magnet Balls gebruiken we N35 Neodymium magneten met een 5 mm doorsnee. De 5 mm variant is handzamer en heeft een kracht tussen de 4500 en 5200 gauss. Door deze kracht blijft het optimaal aan elkaar vast zitten, zonder dat je ze nooit meer los kunt krijgen. Benieuwd hoe magneten eigenlijk werken? Lees hier over de magnetische werking van magneetballetjes. Zelf spelen met deze speciale Neodymium balletjes maakt het mogelijk om jezelf te ontwikkeling. Wie zegt dat spelen alleen voor kinderen is heeft dus geen gelijk. Zelf aan de slag gaan met het bouwen van allerlei prachtige bouwwerken prikkelt je intelligentie, creativiteit en ruimtelijk inzicht. Bestel vandaag nog jouw eerste setje magneetballetjes en ontdek zelf wat je er allemaal mee kunt doen. Magneetballetjes kopen zorgt voor dé bezigheid voor die regenachtige dagen.