Veel mensen denken dat ruimtelijk inzicht aangeboren is, je hebt het of je hebt het niet. Dit is gedeeltelijk waar, echter is het wel degelijk mogelijk om jouw ruimtelijk inzicht te trainen. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door gebruik te maken van onze speciale magneetballetjes. Je vraagt je waarschijnlijk af wat dit voor balletjes zijn en waarom magneetballetjes kopen zo’n goed idee is. Tijd dus om hier wat dieper op in te gaan!

Gevoel voor ruimtelijk inzicht

Goed, voordat we wat dieper ingaan op onze magneetballetjes is het handig om even stil te staan bij het ruimtelijk inzicht zelf. Wat is ruimtelijk inzicht eigenlijk? Ruimtelijk inzicht is het vermogen om op een bepaald 2D vlak een 3D beeld te zien. Het gaat erom dat je zelf visueel een beeld kunt maken over een bepaald voorwerp waar diepte in zit. Nagenoeg iedereen heeft wel een standaard niveau van ruimtelijk inzicht. Wanneer je een kubus ziet op een papiertje zal je bij jezelf wel een kubus kunnen voorstellen in je hoofd die diepte heeft. Wat lastiger is het als een bepaald object wat groter is en als er wat meer vlakken bij komen kijken. Gelukkig is dit nog altijd goed te trainen.

Het gebruik van magneetballetjes

Dit is dan ook precies waar onze magnetische balletjes komen kijken. Het principe achter de magneetballetjes is eigenlijk heel eenvoudig. De balletjes zijn niets meer dan balletjes die aan elkaar kunnen worden gemaakt. Door de sterke magnetische kracht zullen de balletjes goed vast blijven zitten. Hierdoor ben je in staat om alle mogelijke soorten kunstwerken te maken. Van het maken van een kubus tot aan een soort Eiffeltoren, je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is wel mogelijk met de balletjes. Het leuke aan de balletjes is dat je in staat bent om je ruimtelijk inzicht te trainen.

Stel dat je bijvoorbeeld een huis wilt gaan maken. Hoe kun je dit het beste doen? Door voor jezelf in gedachten een soort schets te maken kan je nagaan waar de balletjes moeten komen. Dit helpt om een beter beeld te vormen van het daadwerkelijke 3D beeld wat er later uit zal gaan komen. Voor je het weet ben je flink op weg om je ruimtelijk inzicht te vergroten. Binnen no time maak ook jij de meest prachtige figuren & sculpturen met de magneetballetjes. 

Ook magneetballetjes bestellen?

Hier op de site ben je op het juiste adres voor de hoogste kwaliteit magneetballetjes. Door de sterke magneten in combinatie met de grote verscheidenheid aan kleuren ben je in staat om altijd weer iets unieks te bouwen. Niet alleen goed voor je ruimtelijk inzicht, maar ook nog eens super leuk om te doen. Voor vragen staan we altijd voor je klaar, stel deze dan ook gerust als je ze hebt. Dankzij Alpha Magnet Balls zal ook jij altijd iets te doen hebben voor als je je eens een keer verveeld.