De laatste tijd zijn er steeds meer mensen die met een burn-out thuis zitten. Een van de grootste oorzaken van een burn-out is een te hoog stressniveau. Om te voorkomen dat ook jij overspannen thuis komt te zitten is het dus een goed idee om je stress te verminderen. Maar hoe doe je dit eigenlijk? En wat zijn de gevaren van een te hoog stress niveau? Dat is precies waar wij jou in dit artikel wat meer over zullen laten zien, lees dus snel verder om hier meer over te leren. Na het lezen begrijp je waarom magnetische balletjes zo’n goede aanwinst zijn. 

Wat is stress – definitie en gevaren

Voordat we ingaan op de manieren waarop je stress kunt verminderen is het handig om eerst even te kijken naar stress zelf. Wat is stress nu precies? Stress is de reactie van het lichaam op elke verandering die een aanpassing of reactie vereist. Het lichaam reageert op deze veranderingen met fysieke, mentale en emotionele reacties. Stress is een normaal onderdeel van het leven. Je kunt stress ervaren vanuit je omgeving, je lichaam en natuurlijk vanuit je gedachten. Zelfs positieve veranderingen in het leven kunnen zorgen voor meer stress. 

Een te hoog stressniveau brengt een hoop nadelen met zich mee. Op de eerste plaats zal je bij teveel stress niet meer echt van het leven kunnen genieten. Je voelt je vaak een beetje neerslachtig en bent vaak moe. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde activiteiten die je vroeger wel leuk vond niet meer gaat doen. Hierdoor kom je in een vicieuze cirkel terecht. Ook kan je bij extreme stress last krijgen van overspannenheid of van paniekaanvallen. Dit komt gelukkig niet extreem vaak voor, maar het is wel iets wat je in de hand moet houden om normaal de dag door te kunnen komen.

Het verminderen van stress met magneetballetjes

Je kunt op verschillende manieren je stress verminderen. Straks laten wij je een aantal basis tips zien die je kunt volgen. Maar eerst staan we stil bij de meest effectieve en leuke manier om stress te verminderen. Dit is door magneetballetjes te kopen. Met onze magneetballetjes kun je zelf thuis allerlei leuke figuren & sculpturen maken. Je geeft jezelf als het ware een bepaalde taak om te doen. Hierdoor krijgt je brein even rust van al die stressvolle gedachten. Je hoeft voor even niet meer aan je werk te denken, maar kunt even je focus op iets anders verleggen. 

Nog wat tips voor het verminderen van stress

Als afsluiter hebben we nog een aantal tips die je kunnen helpen om jouw stressniveau wat naar beneden te halen. Deze tips, in combinatie met onze magneetballetjes, zorgen ervoor dat je na een lange dag werken even helemaal tot rust kunt komen. 

  • Neem een goede houding aan 
  • Eet gezonde, evenwichtige maaltijden
  • Leer je tijd beter in te delen.
  • Stel de juiste grenzen en zeg nee tegen verzoeken die zorgen voor stress
  • Maak altijd tijd vrij voor je hobby's en interesses.