Er zijn wel duizenden soorten speelgoed te vinden. Als het aankomt op speelgoed denken de meeste mensen gelijk aan spelende kinderen. Dit is natuurlijk niet zo raar, veel speelgoed is dan ook bedoeld voor de kleintjes. Echter is er ook speelgoed waar je als jongere of volwassene ontzettend veel plezier van kunt hebben. Een van de leukste soorten speelgoed op dit moment is magnetisch speelgoed. Wat is magnetisch speelgoed? En waarom is magneetballetjes kopen dan een prima keuze om te maken? Daar gaan we je vandaag alles over laten zien!

Spelen met magnetisch speelgoed

De magnetische balletjes hebben een sterke magnetische kracht, dit komt door de aanwezigheid van Neodymium. Deze stof is erg sterk en zorgt ervoor dat de magneetballetjes goed aan elkaar blijven zitten. Het leuke aan deze magneten is dat je ze op alle mogelijke manieren aan elkaar kunt maken. Zoals je waarschijnlijk al wel doorhebt is het hierdoor niet alleen mogelijk om een 2D figuur te maken, maar ook om een eigen 3D kunstwerk te maken. Dit maakt het een eenvoudige manier om je ruimtelijk inzicht te trainen en om jouw creativiteit echt naar het volgende niveau te tillen. Je kunt namelijk iedere keer weer wat leuks bouwen. Onze magneetballetjes zijn beschikbaar in verschillende kleuren, hierdoor krijg je iedere keer weer een goed gevoel. Er is geen manier waarop je jouw vrije dag beter kunt besteden dan met onze balletjes. Spelen hoeft echt niet alleen voor de kids te zijn, ook de oudere kinderen en zelfs volwassen zijn speelser dan je denkt.

Niet voor kleine kinderen!

Koelkastmagneten en ander magnetisch speelgoed kunnen voor veel jonge kinderen een leuke, leerzame ervaring zijn. Losse magneten en krachtige magneetsets die ontworpen zijn voor volwassenen kunnen echter ernstig letsel veroorzaken als ze worden ingeslikt. Dit is dan ook de reden dat wij ons speelgoed niet aanbevelen aan de kleine kinderen. Door de sterkte van de magneten en door de kleine balletjes is het niet verstandig om hen hiermee te laten spelen. Je wilt namelijk niet hebben dat jouw kinderen het speelgoed inslikken. Wat als dit nu wel is gebeurt. Kinderen die magneten hebben ingeslikt kunnen buikpijn, krijgen. Het uitstellen van de behandeling kan leiden tot ernstige verwondingen aan de maag. Vermoed je dat jouw kind een van de balletjes heeft ingeslikt ga dan zo snel mogelijk naar de eerste hulp of naar de huisartsenpost. 

Bestel nu nog jouw magnetisch speelgoed

Hier op de site ben je echt aan het juiste adres voor alle mogelijke soorten magnetische balletjes. Deze magnetische balletjes zorgen ervoor dat je iedere dag iets leuks hebt om te doen. Probeer jij vandaag om de Toren van Pisa na te bouwen? Of wil je graag je ruimtelijk inzicht trainen door een vijfhoek te maken? Er zijn talloze mogelijkheden om voor te kiezen, dit maakt de balletjes zo leuk. Bestel vandaag nog jouw eigen setje magnetische balletjes en ontdek zelf hoe leuk het eigenlijk is om met magneten te spelen.